בסוף שנת 1980 ותחילת 1981 הקים סמי פלטר קבוצת סופטבול לנוער בצופית כמענה לבקשות ילדיו הגדולים אדר וטל ואורלי. הקבוצה הראשונה כללה ילדים בגילים 10 עד 14, רובם מהמושב. הקבוצה שחקה במסגרת הליגה הארצית לסופטבול לנוער בישראל, שסמי היה אחד ממיסדיה. בתקופה הראשונה השתמשה הקבוצה בציוד הפרטי של משפחת פלטר, אותו הביאו מארה''ב עם עלייתם בשנת 1970. המגרש שהועמד לרשותה, המוכר כיום ע''י רבים כמגרש הבייסבול, היה באותו זמן מגרש כדורגל מוזנח, שהיה צמוד לצריף גן הילדים דאז.
בעונות 1981 ו-1982 שחקה קבוצת צופית על המגרש מדרום לצפון, כששער הכדורגל שימש כשער האחורי בסופטבול. בשתי עונות משחק אלה צופית ניצחה פעמיים בליגה הלאומית הישראלית לנוער, וזכתה באליפות הארצית, מול 12 קבוצות שהתחרו, מייצגות ישובים מיטבתה בדרום ועד קרית ביאליק בצפון, וכללה קבוצות מקיבוץ דורות, קיבוץ גלאון, כפר שמריהו, ערד, ירושלים, תל אביב, קראון ועוד.
כל משחק הפך לאירוע משפחתי ונוצרה מסורת בה רוב ההורים נסעו וליוו את ילדיהם במשחקים ברחבי הארץ. בהזדמנות זאת נערכו פיקניקים, שהפכו לאירוע חברתי, קירבו לבבות גם של הילדים וגם של ההורים בהרבה התלהבות ושמחה. קבוצת הנוער של צופית שחקה במשחקים רבים שהיו חוויה שלא תישכח, כולל משחק בערד, שהיתה מכוסה בערפל כבד, ואי אפשר היה לראות את הכדור. כמו משחק ביטבתה, כשאחת מהמכות החזקות גרמו לכדור לעוף כ''כ רחוק עד שכמעט אבד בירדן.
סמי אימן וניהל את הקבוצה באהבה מרובה, בעזרתה רבת המשמעות של אשתו טיבה, כמו גם של דג בריל מכפר סבא ששימש כעוזר מאמן, וכן אייב פלטר, אביו של סמי.
לאחר הפסקה של 8 שנים והפעם לבקשתו של הבן הצעיר ניר, הקימו סמי וטיבה קבוצות בייסבול לנוער בצופית לפי גיל, מ-10 עד 18. בעת הזאת כבר לא היה קיים הארגון הארצי לנוער בסופטבול, אלא בבייסבול בלבד במסגרת האגוד הישראלי לבייסבול. לנוער בצופית לא היה היצע של פעילויות ספורטיביות וחברתיות חוץ מתנועת הנוער העובד ולכן הרבה מאד מילדי צופית שחקו בקבוצות הבייסבול שהוקמו כפי שהיה בזמן שהיתה קבוצת הסופטבול, גם בבייסבול היה לפחות נציג אחד בקבוצות כמעט לכל משפחה בצופית (שהיו לה ילדים בגיל המתאים): בנים ובנות. גם ילדי הסביבה שחקו, ילדים מגן חיים, שדה וורבורג ואפילו מטייבה.
היו שנים בהן פעלו בצופית 3 קבוצות נוער בו זמנית, אותן אימנו סמי או טיבה. היו גם תקופות שרות, אימו של סמי, שימשה כרשמת הנקודות.
יתר על כן, כתוצאה של הפעילות, סמי וטיבה הסבו את מגרש הכדורגל למגרש בייסבול תקני עם דשא, שערים, גדרות להגנה, לוח לרישום התוצאות וכו'. כל יום ששי, בין אוגוסט ליוני בשנה שלאחריו, המגרש שימש לאימונים או למשחקים נגד קבוצות אורחות מרחבי הארץ. השכנים בסביבת המגרש שיתפו פעולה, ואספו כדורים אשר עפו ונעלמו בחצרותיהם, וגם אספו ציוד שהילדים שכחו במגרש, והחזירו אותם לקבוצה בשבוע שלאחר מכן. ברוך וחנה צחור שגרו ע''י המגרש, הפכו אפילו לספומסרים של כמה מהקבוצות והשתמשו בשם ''גלרייה צופית''.
המאמצים וההתלהבות נשאו פרי והקבוצות של צופית זכו במספר הרב ביותר של נצחונות בארץ. תוצאות אלו הושגו גם הודות לתרומתו הרבה של ליאון קלרפלד מאבן יהודה, שאימן את הקבוצות יחד עם סמי וטיבה.
רבים משחקני הבייסבול של צופית השתתפו בקבוצות המייצגות של ישראל בטורנירים באירופה מ- 1990 ועד ל-2002. סמי, טיבה וליאון אימנו או ניהלו ביחד חלק גדול מהקבוצות המייצגות, ונסעו איתן לחו''ל. התחרויות באירופה התנהלו במסגרת
ה- Little League של ארה''ב, וכללו משחקים כנגד קבוצות מרוב ארצות אירופה, כמו גם מירדן וסעודיה. למעשה, המשחק נגד ירדן היה משחק הספורט הקבוצתי הראשון בין שתי המדינות לאחר חתימת חוזה השלום.
עד היום משחקת בצופית קבוצת בייסבול נוער.
נציין, שאחד מראשוני השחקנים בצופית, שהיום הוא בעצמו אב לבן 13, סיפר כי להרגשתו נוצרה בקרב בני הנוער ששיחקו ''תרבות בייסבול'', שעד היום הוא רואה בה תרומה - תחרות חיובית, עבודת צוות, רוח ספורטיבית, סבלנות, השקעת מאמץ, ושמחה.
התמונות בדפי האתר
התמונות שיוצגו באתר מתעדות את ההתפתחות וההצלחות של קבוצות הסופטבול כמו גם הבייסבול בצופית בין השנים 1980 ועד 2003. רוב התמונות מתעדות את הפעילויות בצופית, וחלקן צולמו בטורנירים באירופה, ע''י סמי וטיבה.
בכל חודש יתווספו תמונות משנים נוספות.
הורים - אתם מוזמנים לזהות את ילדיכם, והשחקנים שגדלו – זהו נא את עצמכם. וילדיכם – האם יוכלו לזהות אתכם?
בתקווה שהתמנות יעלו זכרונות נעימים!
האתר מוקדש לזכרה של טיבה פלטר, שיוזמותיה, האנרגיה שלה ורוחה תרמו כה רבות במשך שנים, ובוודאי ייזכרו לתמיד בקרב כל השחקנים אותם אימנה ולהם עזרה באהבה כה רבה.
כתב: סמי פלטר
ערכה: ליליק זקס